Световната здравна организация е на мнение, че първите ваксини срещу

...
 Световната здравна организация е на мнение, че първите ваксини срещу
Коментари Харесай

СЗО с прогноза кога пандемията утихва

 

Световната здравна организация е на мнение, че първите ваксини против COVID-19 ще бъдат пуснати до март 2021 година и това фундаментално ще промени обстановката с пандемията. Това съобщи отговорникът по застраховане на достъпа до имунизациите в СЗО Брус Ейлуърд, който е и старши консултант на генералния шеф.

" Като резултат от изключителната работа, която в този момент се прави по целия свят, към март можем да се окажем в обстановка, която фундаментално да промени днешната обстнановка с пандемията. Тогава ще имаме освен достататъчно количество индивидуаялни средства за отбрана, бързи проби, само че и ваксини, сподели Ейлуърд по време на 73-тата сесия на Световната организация в Женева.

„ Освен това СЗО счита, че до тогава ще се появявят и средства за независимо тестване на вируса. В първото тримесечие СЗО ще бъде подготвена и с програмата си за бързо даване на имунизациите против болестта. Така че, с огромна доза на убеденост може да се каже, че обстановката с COVID-19 в света съществено ще се промени при започване на март “, счита Ейлуърд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР